Medailles en onderscheidingen

Medailles en onderscheidingen Image

Medailles en onderscheidingen

Uniformen van militairen hangen soms helemaal vol met medailles of onderscheidingen. Deze hangen altijd rechtsboven, dicht bij het hart. Voor een militair is deze onderscheiding heel belangrijk, het is een herinnering aan hun uitzending. Onderscheidingen zijn ook een officiële blijk van erkenning en waardering, die wordt gegeven aan mensen die door de overheid zijn ingezet of zijn uitgezonden. Onderscheidingen hebben in militaire kringen ook een stimulerende werking. Onderscheidingen kunnen worden gegeven in de vorm van een ereteken, een insigne of een medaille.

Vredesmissie in het buitenland

Er zijn onderscheidingen die regelmatig uitgereikt worden, maar ook onderscheidingen die zeer zeldzaam zijn. Zo krijgen militairen een medaille als ze op een missie zijn geweest die 30 dagen of langer duurde en daar hun werk goed gedaan hebben. Iedere vredesmissie in het buitenland heeft een eigen onderscheiding. De kleur van het lint verschilt en soms zit er een extra stukje metaal op het lint. Dit stukje metaal noemen ze de gesp en hierop staat de naam van de operatie.

Het handboek voor onderscheidingen

Soms wordt een onderscheiding uitgereikt door de Koning. Iedere onderscheiding staat beschreven in het Handboek voor Onderscheidingen. Bij Veteranen spelen onderscheidingen ook een belangrijke rol, ze kunnen zien aan de onderscheiding wie aan dezelfde operaties heeft deelgenomen.

Auteur | jonathan Comments | Reacties uitgeschakeld voor Medailles en onderscheidingen Datum | februari 6, 2019

categorieën & tags

lovebond-lite