Creëer carrièremogelijkheden voor veteranen

Creëer carrièremogelijkheden voor veteranen Image

Creëer carrièremogelijkheden voor veteranen

Het is voor veel veteranen niet makkelijk om terug te keren naar de maatschappij. “Gewoon” aan het werk gaan is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend die een tijd in een oorlogsgebied heeft verkeerd. Er is een speciale route voor ze nodig, met speciale begeleiding.

Wanneer je in deze sector interesse hebt, en je graag iets wil betekenen voor de veteranen die weer aan het werk willen, maar een re-integratieproces nodig hebben, kun je een speciaal uitzendbureau voor veteranen starten. Je kunt via https://workaround.io/nl op zoek gaan naar een geschikte kantoorruimte die past bij de aard van de klanten die je in je uitzendbureau verwacht te ontvangen.

Ga op zoek naar een ruimte in een rustige omgeving. Veel veteranen hebben PTSS en reageren heftig op onverwachte harde geluiden. Op https://workaround.io/nl kun je een locatie zoeken waar weinig verkeer is. Ook is er op https://workaround.io/nl van alles te vinden wat goed te bereiken is met het openbaar vervoer. Er zijn een heleboel veteranen die zelf geen auto meer kunnen rijden als gevolg van hun PTSS, en daarom is het fijn om rekening te houden met andere vervoersmogelijkheden om voor iedereen zo bereikbaar mogelijk te zijn.

Begrijp de achtergrond van de veteranen

Er zijn meerdere programma’s binnen Europa waar je je kennis uit kunt halen om veteranen zo goed mogelijk te begeleiden binnen jouw uitzendbureau. ISS UK in het Verenigd Koninkrijk is hier een voorbeeld van. Het uitgangspunt is om veteranen te steunen de arbeidsmarkt weer te betreden, door hun unieke vaardigheden in te zetten binnen verschillende bedrijven.

Het is niet eenvoudig om in diepte te begrijpen hoe eng en lastig het is om de overstap te maken van het leger naar het “gewone burgerleven.” Veel veteranen hebben ontzettend waardevolle vaardigheden die je direct kunt vertalen naar de arbeidsmarkt; het is echter vaak een te grote uitdaging voor ze om die plek binnen de arbeidsmarkt te vinden, omdat ze zo lang buiten de “normale” maatschappij hebben gefunctioneerd.

Veel veteranen beginnen bij het leger op jong volwassen leeftijd, rond het 16e of 17e levensjaar, en keren pas 20 jaar later terug naar het burgerleven. Ze weten niet hoe ze deze overstap moeten maken, en zonder de juiste begeleiding vanuit een professioneel uitzendbureau of ander veteranenprogramma, kunnen ze door de verwarring in eenzaamheid en isolement terecht komen. Ze hebben meestal geen idee welke vacatures er zijn en hoe ze die moeten vinden. Ook solliciteren hebben ze nog nooit hoeven doen, en er zijn ook veteranen die zelf niet kunnen benoemen waar ze goed in zijn of hoe ze hun vaardigheden het beste kunnen inzetten. En zo blijven ze dus thuis zitten.

En dat is zonde want een veteraan is een ontzettend goede aanwinst voor een werkgever. En dat is precies waar een uitzendbureau als brug kan dienstdoen.

Het proces

De veteranen zullen net iets meer begeleiding nodig hebben van het uitzendbureau dan alleen het regelen van een sollicitatiegesprek. Je kunt het beste uitgaan van verschillende fases: Begin met een open dag waarbij veteranen langs kunnen komen vragen over jouw programma kunnen stellen. Wanneer ze willen deelnemen, zullen ze een eigen mentor krijgen die hen begeleiding biedt in het zoeken naar werk. Samen kunnen sollicitatiegesprekken oefenen, een CV opstellen en woorden geven aan de kwalificaties en vaardigheden die de veteraan heeft.

Auteur | jonathan Comments | Reacties uitgeschakeld voor Creëer carrièremogelijkheden voor veteranen Datum | maart 1, 2022

categorieën & tags

lovebond-lite