Opvallende oorlogen

Opvallende oorlogen Image

Opvallende oorlogen

Eigenlijk worden er al zo lang als de mens bestaat oorlogen gevoerd op deze wereld. Een oorlog is nooit leuk en maakt vaak veel slachtoffers. Sommige oorlogen zijn bloederiger dan andere en sommige oorlogen duren langer dan andere oorlogen. Er zijn een paar oorlogen die opvallen door bijzondere kenmerken:

De kortste oorlog

De kortste oorlog die ooit gevoerd is, is de oorlog tussen Engeland en Zanzibar. Deze oorlog duurde welgeteld 38 minuten. Vanaf 1890 hoorde Zanzibar bij het Engelse Keizerrijk alleen toen de sultan overleed en er een nieuwe sultan kwam kwamen er wat strubbelingen. De volgende eis werd gesteld door de Engelsen: of sultan Barghash vertrekt uit het paleis of er wordt een oorlogsverklaring uitgegeven. Voor het paleis van de sultan stonden 2800 mensen met kanonnen en geweren, maar zij konden niet tegen de krijgsmacht van het Engelse Keizerrijk op. Dus gaf Zanzibar zich 38 minuten later over. De sultan vluchtte, maar het kostte wel minimaal 500 slachtoffers.

De langste oorlog

De langste oorlog was een conflict tussen Nederland en de Scilly eilanden. Deze oorlog duurde 345 jaar. Gek genoeg is er nooit gevochten in deze oorlog en er is ook niemand gewond geraakt. De oorlog bleef onbeslist en werd beëindigd in 1986.

De meeste slachtoffers in één land

De oorlog die Paraquay voerde met de buurlanden Argentinië, Uruguay en Brazilië eiste wel heel veel levens. Dictator Lopez wilde zijn land uitbreiden en zette iedereen in, zelfs soms zonder wapens. Het kostte 90% van de Paraguyaanse mannen het leven.

Auteur | jonathan Comments | Reacties uitgeschakeld voor Opvallende oorlogen Datum | augustus 13, 2018

categorieën & tags

lovebond-lite