Kernoorlog

Kernoorlog Image

Kernoorlog

Als twee strijdende partijen tijdens een oorlog kernwapens tegen elkaar inzetten, noemen we dit een kernoorlog of een atoomoorlog. Gelukkig is op dit moment (2018) hier nog geen sprake van geweest. Wel zijn er meerdere malen serieuze dreigingen geweest voor een nucleaire oorlog. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog zijn er wel kernwapens gebruikt door de Verenigde Staten, zowel in Hiroshima als in Nagasaki.

Desastreuze gevolgen

De gevolgen van een kernoorlog zijn desastreus, de mensheid en de westerse beschaving zou hierdoor compleet uitgeroeid kunnen worden. Door enorme branden zou er zoveel stof in de atmosfeer terecht kunnen komen waardoor de hele atmosfeer zou kunnen verduisteren. Dit noemt men dan een nucleaire winter. Dit betekent geen landbouw, dus geen eten. Daarnaast zouden alle lijken en kadavers kunnen leiden tot epidemieën. Na de nucleaire winter is door de straling de ozonlaag niet meer intact om de mens te beschermen tegen ultraviolette straling. Ook zullen eventuele nakomelingen door de straling aangetast zijn en afwijkingen vertonen. Dus ook als de mensheid niet uitsterft, worden de omstandigheden er niet beter op. Grondstoffen zullen moeilijk winbaar zijn, dus het wordt ook lastig om de technologische beschaving opnieuw op te bouwen.

Auteur | jonathan Comments | Reacties uitgeschakeld voor Kernoorlog Datum | juli 9, 2018

categorieën & tags

lovebond-lite