Het uniform van de Nederlandse militairen

Het uniform van de Nederlandse militairen Image

Het uniform van de Nederlandse militairen

Als je bij Defensie werkt, dragen alle militairen een uniform. De burgers die bij Defensie werken, dragen geen uniform. Elk onderdeel heeft ook zijn eigen uniform, aan het uniform kun je dus zien bij welk krijgsmachtdeel ze zitten. Er is een periode geweest dat militairen in het openbaar niet hun militaire uniform mochten dragen, dit in verband met een verhoogde dreiging door jihadstrijders. Inmiddels is dit verbod weer ingetrokken en het is ook prettig als militairen herkenbaar en aanspreekbaar zijn.

Hoe zien de uniformen er uit?

Bij de marine dragen ze een donkerblauw uniform en bij de luchtmacht is dat uniform blauwgrijs. De landmacht heeft een groen uniform en bij de marechaussee dragen ze een zwart jasje en een blauwe rok of broek. Als de militairen op missie gaan, dragen ze meestal andere kleding. Dit kan een camouflagepak zijn, een pak met bruine en groene vlekken. Dit uniform is praktischer en handiger vanuit verschillende oogpunten. Als de militairen naar de tropen of een ander warm gebied gaan, heeft het vlekkenpak zandkleuren. Dit is koeler en het pak valt minder goed op in een droog en dor land.

Auteur | jonathan Comments | Reacties uitgeschakeld voor Het uniform van de Nederlandse militairen Datum | mei 15, 2018

categorieën & tags

lovebond-lite