Het materieel van Defensie

Het materieel van Defensie Image

Het materieel van Defensie

Het ministerie van Defensie bestaat uit zeven organisatieleden en vier krijgsmachtdelen die ervoor zorgen dat de militairen én het materieel klaar is voor de inzet. Om hun werk goed te kunnen doen, heeft Defensie natuurlijk wel goed werkend materieel nodig. Het Ondersteuningscommando en de Defensie Materieel Organisatie ondersteunen hier weer door de producten en diensten te leveren. Het beleid wordt weer door de Bestuursstaf gemaakt.

Wat betreft het materieel, dit kunnen we onderverdelen in vier groepen:

De voertuigen

Bij de voertuigen komt u verschillende modellen tegen, bijvoorbeeld de Leopard 2A6-gevechtstank het krachtigste 60 ton wegende monster van de landmacht. Maar ook de tEODor explosievenrobot is erg belangrijk voor onze veiligheid. Hiermee worden explosieven onschadelijk gemaakt of verdachte pakketjes verkend. De E-One Titan-crashtender is een bijzonder brandweervoertuig waarmee vliegtuigbranden kunnen worden bestreden.

De bewapening

De Stinger is een draagbaar luchtverdedigingswapen. Het kan grondobjecten en troepen verdedigen tegen vliegtuigen of helikopters tot op vijf kilometer hoogte. Maar we hebben ook helikopters uitgerust met verschillende wapensystemen, de Apache AH-64D gevechtshelikopter is er zo een. Natuurlijk heeft het leger ook handgranaten, die vaak worden gebruikt om tegenstanders uit te schakelen, een rookgordijn te leggen of brand te stichten, afhankelijk van de inhoud van de handgranaat.

Vliegtuigen en helikopters

Onze F-16 is een multifunctioneel jachtvliegtuig wat een precisiebombardement kan uitvoeren, maar ook een luchtgevecht. Het Raven-onbemand verkenningssysteem is zoals de naam al zegt een onbemand verkenningssysteem. Hiermee kan vanuit de lucht informatie worden gewonnen over bepaalde situaties of de omgeving. Met een transporthelikopter kunnen grondtroepen, materiaal, proviand of wapens worden vervoerd.

Schepen

Ook op het gebied van schepen heeft Defensie verschillende mogelijkheden. Zoals het logistieke ondersteuningsschip of de zwaarbewapende luchtverdedigings- en commandofregatten. Maar er zijn ook flexibel inzetbare patrouilleschepen, die zijn uitgerust om de kustwateren te bewaken.

Natuurlijk heeft Defensie een veel groter assortiment aan materieel. Te veel om allemaal te beschrijven. Laten we in ieder geval hopen dat we veel dat deze items zo weinig mogelijk nodig hebben.

Auteur | jonathan Comments | Reacties uitgeschakeld voor Het materieel van Defensie Datum | juni 15, 2019

categorieën & tags

lovebond-lite